Lämpökäsitelty haapa

Lämpökäsitellyn haavan etuja ovat hyvä lämmöneristyskyky, kosteuden- ja säänkestävyys sekä ympäristöystävällisyys. Siksi se onkin erittäin suosittu materiaali saunoissa ja sen kysyntä on kasvanut voimakkaasti.

Ympäristöystävällinen lämpöhaapa kestää rasituksia

Lämpökäsitellyllä haavalla on lukuisia hyviä ominaisuuksia: se on ympäristöystävällinen ja myrkytön eikä se turpoa tai väänny ajan mittaan. Lämpökäsittelyn myötä haavan lämmöneristyskyky paranee oleellisesti, kuten myös sään- ja lahonkestävyys.

Ei siis ole ihme, että lämpökäsiteltyjen haapa- ja tervaleppätuotteiden kysyntä on kasvanut kotimaassa valtavasti muutaman viime vuoden aikana. Lämpökäsitelty haapa soveltuu erinomaisesti saunoihin, puutarharakenteisiin sekä rakennusten sisä- ja ulkoverhouksiin.

Haapa saa lämpökäsittelyssä entistä paremmat ominaisuudet

Haapa on ihanteellinen puulaji lämpökäsittelyyn. Raaka-aineen tulee olla korkealaatuista, täysin puhdasta ja mielellään suuresta tukista sahattua.

Lämpökäsittelyssä puu kuumennetaan n. 180°C lämpötilaan, jolloin se läpivärjäytyy kauniin ruskeaksi. Käyttöiän ja kestävyyden parantamiseksi lämpökäsitelty haapa on hyvä öljytä esim. parafiiniöljyllä.

Panelit

Lauteet

Etureunapuut

Listat


Katso kaikki haapatuotteemme (PDF)