Lämpökäsitelty tervaleppä

Lämpökäsitellyn tervalepän etuja ovat hyvä lämmöneristyskyky, kosteuden- ja säänkestävyys sekä ympäristöystävällisyys, kuten lämpökäsitellyllä haavalla. Siksi se onkin erittäin suosittu materiaali saunoissa ja sen kysyntä on kasvussa.

Ympäristöystävällinen lämpötervaleppä kestää hyvin käyttöä

Lämpökäsitellyllä tervalepällä on lukuisia hyviä ominaisuuksia: se on ympäristöystävällinen ja myrkytön eikä se turpoa tai väänny ajan mittaan. Lämpökäsittelyn myötä tervalepän lämmöneristyskyky paranee oleellisesti, kuten myös sään- ja lahonkestävyys.

Ei siis ole ihme, että lämpökäsiteltyjen tervaleppä- ja haapatuotteiden kysyntä on kasvanut kotimaassa valtavasti muutaman viime vuoden aikana. Niitä voidaan käyttää saunoihin, puutarharakenteisiin sekä rakennusten sisä- ja ulkoverhouksiin.

Tervaleppä saa lämpökäsittelyssä entistä paremmat ominaisuudet

Tervaleppä soveltuu hyvin lämpökäsittelyyn. Raaka-aineen tulee olla korkealaatuista, täysin puhdasta ja mielellään suuresta tukista sahattua.

Lämpökäsittelyssä puu kuumennetaan n. 180°C lämpötilaan, jolloin se läpivärjäytyy kauniin ruskeaksi. Käyttöiän ja kestävyyden parantamiseksi lämpökäsitelty tervaleppä on hyvä öljytä esim. parafiiniöljyllä.

Panelit

Lauteet

Katso kaikki tervaleppätuotteemme